Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk a dětská literatura (KAJL / PFDEJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFDEJ - Jazyk a dětská literatura, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova předmětu ve vztahu k časovému rozvrhu výuky1. Žánry literatury pro děti a mládež.2.3. Pohádky a bajky.4. Poezie pro děti.5. Albums illustrés pro mládež.6. Dobrodružná literatura.7. Životopisná literatura.8. Vývoj dětské literatury v Belgii a ve Francii.9. Vývoj dětské literatury ve Švýcarsku.10. Kreslený seriál v Belgii, ve Francii a ve Švýcarsku.11. Vývoj dětské literatury v Quebecu.12. Vývoj dětské literatury v Africe.13. České překlady francouzské literatury pro děti a mládež.

Získané způsobilosti

Cíle předmětu a charakteristika získaných dovedností Přednáška poskytuje základní orientaci ve vývoji francouzsky psané literatury pro děti a mládež a seznámení se s významnými autory a díly.Seminář se soustřeďuje na jazykové prostředky a interaktivníaktivity.

Požadavky

Způsob a pravidla výsledné klasifikace předmětu: Minimálně 75% aktivní účast na seminářích. Referát o přečtené knize.

Garant

PhDr. Květuše Kunešová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Květuše Kunešová, Ph.D.