Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika francouzského jazyka 1 (KAJL / PFDK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFDK1 - Didaktika francouzského jazyka 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod: co obnáší výuka francouzštiny; role učitele, jaké má možnosti, co by měl sledovat2. Didaktika cizích jazyků ? vymezení disciplíny, základní pojmy3. Informace k průběžné pedagogické praxi. Hospitace - čeho si všímat ve třídě4. Klima třídy, vztah učitel ? žák, komunikace ve třídě, formy výuky (frontální, skupinová, ve dvojicích, individuální), možnosti motivace5. Stručný přehled metodologií francouzštiny (důraz na současné metody: komunikativní a akční přístup)6. Didaktické principy7.-8. Cíle, obsahy a formy výuky, rytmus vyučovací hodiny, příprava na výuku, první hodina9. - 10. Stručné seznámení s obsahem výuky: jazykové prostředky, komunikativní kompetence11. - 12. Stručné seznámení s prací s učebnicí (učebnice, se kterými se studenti setkají během praxe)13. Přínosy prvního semestru průběžné pedagogické praxe

Získané způsobilosti

V přednáškách se studenti seznámí se základními pojmy didaktiky cizích jazyků a s úlohou učitele cizích jazyků. Jsou seznámeni s důležitými zdroji a institucemi, s jejichž pomocí mohou rozvíjet své učitelské kompetence. V seminářích se studenti připravují na průběžnou pedagogickou praxi. Učí se efektivně pozorovat při hospitacích a zejména plánovat vlastní výuku. V tomto semestru je důraz kladen zejména na propojení s pedagogickou praxí a na reflexi a vzájemnou výměnu zkušeností studentů. Výuka probíhá ve francouzštině.

Požadavky

Účast na minimálně 75 % přednášek a seminářů, vypracování zadaných úloh a četba povinné literatury. Ústní prezentace zadaných úkolů. Maximálně 2 pokusy pro udělení zápočtu.

Garant

Mgr. Anna Třesohlavá

Vyučující

Mgr. Anna Třesohlavá