Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika francouzského jazyka 4 (KAJL / PFDK4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFDK4 - Didaktika francouzského jazyka 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Informace k souvislé praxi2. Projektová výuka3. Simulation globale4. Jak propojit výuku francouzštiny s běžným životem, s ostatními předměty a jak zapojit průřezová témata5. Výuka reálií, výuka cizího jazyka jako výuka k toleranci v multikulturním světě6. Využití umění ve výuce francouzštiny7. Geografie : frankofonie, regiony Francie, památky8. Francouzská kultura, francouzská mentalita9.-12. Umění ve výuce francouzštiny : litetatura pro děti a mládež, poezie, komiks ; výtvarné umění ; hudba ; divadlo a film13. Reflexe souvislé praxe10. Architektura, památky UNESCO ve Francii a v ČR11. Metody výuky podle věku a úrovně publika12. - 13. Reflexe souvislé praxe

Získané způsobilosti

Témata navazují na učivo probírané v didaktice 3: studenti se seznamují s dalšími možnostmi aktivizace žáků, jako je projektová výuka nebo simulation globale. Seznamují se také s možnostmi propojení výuky francouzštiny s běžným životem, ostatními vyučovanými předměty a průřezovými tématy. Nakonec se věnují výuce reálií a možnostem využití umění ve výuce francouzštiny. V seminářích jsou probíraná témata reflektována se zkušenostmi ze souvislé pedagogické praxe.

Požadavky

Účast na minimálně 75 % seminářů, vypracování zadaných úloh a četba povinné literatury.Ústní prezentace zadaných úkolů. Maximálně 2 pokusy pro udělení zápočtu.

Garant

Mgr. Anna Třesohlavá

Vyučující

Mgr. Anna Třesohlavá