Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kultura frankofonní Afriky (KAJL / PFFAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFFAK - Kultura frankofonní Afriky, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod: frankofonie2. Afrika: geografie, historie, kultura, jazyky3. francouzština v Africe, frankofonní země Afriky4. Západní Afrika: Sénégal, Léopold Sédar Senghor5. Mali: Amadou Hampâté Bâ6. Pobřeží Slonoviny: Amadou Kourouma7. Guinea: Camara Laye8. Benin, Togo, Niger, Burkina Faso9. Střední Afrika: Čad, Kamerun10. Středoafrická republika, Gabon, Kongo11. Oblast velkých jezer: Demokratická republika Kongo, Rwanda, Burundi12. Africké tradice, pohádky, přísloví13. Africká hudba

Získané způsobilosti

Studenti poznají geografické a historické zvláštnosti těchto zemí prostřednictvím map a historických dat. Jednotlivá témata nabídnou pohled na společensky život, na jazyk, na náboženství a umění.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:Účast na přednáškách : 75 %Vypracování a prezentace zadaných úkolů, úspěšná účast na závěrečném kolektivním přezkoušení.Maximálně 2 pokusy pro udělení zápočtu.

Garant

Mgr. Anna Třesohlavá

Vyučující

Mgr. Chiara Mengozzi, Ph.D.