Předmět Gastronomie evropská a světová 1 (KAJL / PFGE1)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFGE1 - Gastronomie evropská a světová 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Úvod - gastronomie a kuchyně (základní pojmy)2. Bulharská kuchyně3. Francouzská kuchyně4. Holandská kuchyně5. Italská kuchyně6. Bývalá "jugoslávská" kuchyně7. Maďarská a rumunská kuchyně8. Německá a rakouská kuchyně9. Portugalská kuchyně10. Ruská a ukrajinská kuchyně11. Řecká kuchyně12. Skandinávská kuchyně13. Španělská kuchyně14. Anglická kuchyně
Získané způsobilosti
Cílem přednášky je představit evropskou gastronomii jako kulturní fenomén mající kořeny v kuchyních jednotlivých zemí. Seznámit studenty se stravovacími zvyklostmi, hlavními způsoby přípravy jídel a s gastronomickými specialitami jednotlivých zemí.
Požadavky
75% účast na přednáškách a ústní projev na zadané téma. Dva pokusy na zápočet.
Garant
Mgr. Zdeňka Bouší