Předmět Gastronomie evropská a světová 2 (KAJL / PFGE2)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFGE2 - Gastronomie evropská a světová 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Severoamerická kuchyně2. Jihoamerická kuchyně3. Thajská a vietnamská kuchyně4. Čínská kuchyně5. Japonská a indická kuchyně6. Australská kuchyně7. Chléb jako fenomén8. Brambory jako fenomén9. Pivo jako fenomén10. Káva a čaj jako fenomén11. Čokoláda, zmrzlina a moučníky12. Koření a houby13. Biopotraviny14. Potraviny 3. tisíciletí
Získané způsobilosti
Cílem předmětu je představit jednotlivé světové kuchyně, vyjma evropských. Seznámit studenty s kořeny stravovacích zvyklostí a přípravy jídel v těchto zemích a uvést jejich nejznámější gastronomické speciality. Představit nejčastější potravinářské suroviny, výrobky a koření. Zdůraznit význam biopotravin a zdravé stravování.
Požadavky
75 % účast na přednáškách, ústní projev na dané téma
Garant
Mgr. Zdeňka Bouší