Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gastronomie evropská a světová 2 (KAJL / PFGE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFGE2 - Gastronomie evropská a světová 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Severoamerická kuchyně2. Jihoamerická kuchyně3. Thajská a vietnamská kuchyně4. Čínská kuchyně5. Japonská a indická kuchyně6. Australská kuchyně7. Chléb jako fenomén8. Brambory jako fenomén9. Pivo jako fenomén10. Káva a čaj jako fenomén11. Čokoláda, zmrzlina a moučníky12. Koření a houby13. Biopotraviny14. Potraviny 3. tisíciletí

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je představit jednotlivé světové kuchyně, vyjma evropských. Seznámit studenty s kořeny stravovacích zvyklostí a přípravy jídel v těchto zemích a uvést jejich nejznámější gastronomické speciality. Představit nejčastější potravinářské suroviny, výrobky a koření. Zdůraznit význam biopotravin a zdravé stravování.

Požadavky

75 % účast na přednáškách, ústní projev na dané téma

Garant

Mgr. Zdeňka Bouší