Předmět Gastronomie francouzských regionů 2 (KAJL / PFGF2)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFGF2 - Gastronomie francouzských regionů 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Provence, Pays niçois, Korzika2. Languedoc, Rousillon, Comté-de-Foix3. Dauphiné, Savojsko4. Gaskoňsko, Béarn, Baskické pobřeží, Guyenne (Bordelais)5. Périgord, Aunis, Saintonge, Angoumois (Charentes)6. Limousin, Marche, Berry, Bourbonnais, Nivernais7. Auvergne, Lyonnais8. BurgundskoTouraine, Orléanais9. Bresse, Bugey, Dombes, Franche-Comté10. Alsace, Lorraine11. Champagne, Ile-de-FranceFlandres, Artois, Picardie (Nord)12. Normandie, Bretagne13. Anjou, Maine; Poitou, Vendée14. Zámořské departementy
Získané způsobilosti
Přiblížit francouzské regiony jako nositele kulturního dědictví v oblasti regionálních gastronomických specialit. Přispět k pochopení odlišností kulturního zázemí a hledání společných evropských kulturních kořenů. Podnítit zájem o kulturu stolování, racionální výživu, studium cizích jazyků a cestování. Vést studenty k tomu, aby byli schopni zasvěceně hovořit o francouzských gastronomických specialitách a zvláštnostech.
Požadavky
75% účast na přednáškách a ústní projev na zadané téma
Garant
Mgr. Zdeňka Bouší