Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gastronomie francouzských regionů 2 (KAJL / PFGF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFGF2 - Gastronomie francouzských regionů 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Provence, Pays niçois, Korzika2. Languedoc, Rousillon, Comté-de-Foix3. Dauphiné, Savojsko4. Gaskoňsko, Béarn, Baskické pobřeží, Guyenne (Bordelais)5. Périgord, Aunis, Saintonge, Angoumois (Charentes)6. Limousin, Marche, Berry, Bourbonnais, Nivernais7. Auvergne, Lyonnais8. BurgundskoTouraine, Orléanais9. Bresse, Bugey, Dombes, Franche-Comté10. Alsace, Lorraine11. Champagne, Ile-de-FranceFlandres, Artois, Picardie (Nord)12. Normandie, Bretagne13. Anjou, Maine; Poitou, Vendée14. Zámořské departementy

Získané způsobilosti

Přiblížit francouzské regiony jako nositele kulturního dědictví v oblasti regionálních gastronomických specialit. Přispět k pochopení odlišností kulturního zázemí a hledání společných evropských kulturních kořenů. Podnítit zájem o kulturu stolování, racionální výživu, studium cizích jazyků a cestování. Vést studenty k tomu, aby byli schopni zasvěceně hovořit o francouzských gastronomických specialitách a zvláštnostech.

Požadavky

75% účast na přednáškách a ústní projev na zadané téma

Garant

Mgr. Zdeňka Bouší