Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Frankofonie (KAJL / PFRAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFRAN - Frankofonie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Co je to frankofonie? Historie, současná situace, instituce, frankofonie a kultura2. ? 3. Francouzština v Evropě: Belgie, Lucembursko, Švýcarsko4. ? 5. Francouzština na americkém kontinentě: Kanada, Saint-Pierre et Miquelon, Louisiana, Karibik , francouzská Guyana6. - 8. Francouzština v Africe9. Maghreb (Tunisko, Alžírsko, Maroko)10. Machrek (Egypt, Libanon a Sýrie)11. Francouzština v Indickém oceánu (Madagaskar, Réunion, Maurice, Komory, Seychelly, Mayotte, Kergueleny)12. Francouzština v Asii (Laos, Vietnam, Kambodža)13. Francouzská Polynésie

Získané způsobilosti

Přednášky přinášejí přehled frankofonních zemí celého světa. Důraz je kladen zejména na poznávání kulturních odlišností daných zemí. Výuka probíhá ve francouzštině.

Požadavky

Aktivní účast v hodinách, příprava na hodiny, prezentace referátu na zadané téma, absolvování závěrečného testu. Maximálně dva pokusy pro udělení zápočtu.

Garant

Mgr. Anna Třesohlavá