Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kultura frankofonních zemí: Valonsko - B (KAJL / PFVBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJL / PFVBS - Kultura frankofonních zemí: Valonsko - B, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Belgické království, dějiny2. Geografie, specifika valonské francouzštiny3. Brusel4. Valonsko-Brusel5. Země a její umělci: literatura (Marguerite Yourcenar, Georges Simenon, Suzanne Lilar, Amélie Nothomb, bande dessinée: Hergé, Jacob, Morris, Peyo, Geluck)6. Země a její umělci: hudba (Jacques Brel), film7. Země a její umělci: výtvarné umění (Delvaux, Ensor, Magritte, Michaux)8. Dějiny Švýcarska9. Geografie a jazyková situace Švýcarska10. Charakteristiky frankofonních kantonů11. Švýcarská gastronomie, tradice a tradiční průmysl12. Švýcarská literatura do 20. století (Calvin, Rousseau, Mme de Staël)13. Švýcarská literatura 20. století (Ramuz, Chessex, Cendrars, Velan, Bille)

Získané způsobilosti

Předmět studentům přibližuje reálie dvou evropských frankofonních zemí. Seznamuje je s jejich geografií a jazykovou situací, historií a především kulturou. Důraz je kladen na poznávání tamních frankofonních literatur. Výuka probíhá ve francouzštině.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:Aktivní účast 75 %Referát na zadané téma. Úspěšná účast na závěrečném kolektivním ústním přezkoušení.Maximálně dva pokusy pro udělení zápočtu.

Garant

Mgr. Anna Třesohlavá