Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní management (KČJL / KJKME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / KJKME - Kulturní management, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristika kulturních zařízení.2. Metody zjišťování kulturních zájmů neformálních společenských skupin.3. Institucionalizace kulturních aktivit a vytváření středisek tvůrčí práce.4. Plánování a dokumentace kulturních pořadů.5. Organizace, provoz a profilace moderního divadla.6. Otázky praktické dramaturgie.7. Typy diváků a sledování diváckých zájmů.8. Osobité dramaturgické formy v kulturním zařízení.9. Moderování pořadů.10. Besedy s umělci, jejich koncepce a příprava.11. Problematika zahraničních kulturních styků.12. Připrava festivalu po stránce dramaturgické, provozní a propagační13. Kulturní instituce a životní styl.Semináře:V praktickém povolání pracovníka v kultuře bývá klíčem k úspěchu - při zajišťování jednotlivých projektů a získávání materiální podpory pro činnost kulturního zařízení - nejen obsahová složka projednávané žádosti, ale právě kultivované mluvní a společenské vystupování.Proto jsou semináře pojaty tak, že jednotliví posluchači prezentují své seminární práce, jejichž tématem je vypracování jednotlivých otázek k závěrečné zkoušce.

Získané způsobilosti

Cílem přednášek je poskytnout podrobný obraz práce v dnešním divadle - jak po stránce umělecké i provozní. tak ve vztahu k divácké veřejnosti a při jednání se zástupci zřizovatele.Práce v ostatních kulturních zažízeních je založena na obdobném provozním půdorysu a obdobném způsobu jednání s veřejností a se zřizovatelem.Cílem seminářů je zaměřit se na způsob jednání a argumentaci představitele kulturní instituce při obhajobě jednotlivých projektů. Vedle perfektní argumentace bývají pro schválení projektu či jiných požadavků rozhodující právě osobní vlastnosti a způsob formulování požadavků. Proto klademe velký důrtaz na mluvní složku projevu posluchačů - jak po stránce obsahové tak po stránce interpretační.

Požadavky

Zápočet bude udělen po splnění následujících podmínek:1. Aktivní účast na seminářích.2. Úspěšné vypracování a prezentace seminárního úkolu.

Garant

doc. Mgr. Václav Martinec