Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management neziskové organizace (KČJL / KJMNO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / KJMNO - Management neziskové organizace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Vymezení a význam občanské společnosti. Specifika neziskové organizace.2. Vymezení státních a nestátních neziskových organizací.3. Zájmové skupiny neziskového sektoru.4. Sociální a etická odpovědnost podnikatelské činnosti.5. Strategie neziskové organizace.6. Manažer v neziskové organizaci.7. Marketingové řízení v neziskové organizaci.8. Řízení výkonnosti v neziskové organizaci.9. Personální řízení v neziskové organizaci.10. Dobrovolnictví.11. Firemní fundraising.12. Individuální dárcovství.13. Rozpočtové podpory a způsoby jejich využití.14. Operační program Rozvoj lidských zdrojů.Semináře:1. Neziskový sektor a jeho postavení v ČR. Příklady jednotlivých druhů neziskových organizací.2. Poslání a specifické cíle neziskové organizace. Dlouhodobé záměry vs. krátkodobé aktivity. Problematika založení neziskové organizace.3. Vůdčí schopnosti a jak se jim naučit. Manažer a jeho podřízení se úkolu.4. Koncepce optimální marketingové strategie neziskové organizace. Segmentace skupin zákazníků, stanovení marketingových strategií.5. Co je ziskem v organizaci, jejímž cílem není zisk? Co se smí a co ne ? základní pravidla. Účinné rozhodování.6. Lidé a vztahy. Spolupracovníci, představenstvo, dobrovolníci, komunita.7. Dobrovolnictví a jeho rozvoj.8. Firemní a individuální fundraising. Fundraiser. Veřejné sbírky.9. Rozpočtové podpory a způsoby jejich využití. Místní, krajská, celostátní a evropská úroveň.10. Příprava a zpracování projektů. Grantová výzva a uzávěrka vypracovaných projektů. Projektové fiše. Místní a časová udržitelnost, multiplikace a diseminace výsledků projektu, logický rámec projektu, grantový kalendář.11. Praktické využití získaných znalostí ? vypracování projektu.12. Praktické využití získaných znalostí ? vypracování projektu.13. Prezentace a obhajoba projektu.14. Prezentace a obhajoba projektu.

Získané způsobilosti

ílem předmětu je seznámit studenty se základními aspekty řízení neziskových organizací státního a nestátního charakteru s důrazem na praktickou aplikaci získaných poznatků. V rámci semináře budou nabyté znalosti ověřeny vypracováním projektu, včetně jeho prezentace a obhajoby.

Požadavky

Požadavky k získání zápočtu:Aktivní účast na cvičeních.Vypracování, prezentace a obhajoba seminárního projektu.

Garant

Mgr. Michal Šeba