Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a praxe médií (KČJL / KJTPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / KJTPM - Teorie a praxe médií, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Model mediální komunikace.2. Systém českých tištěných a netištěných médií.3. Předpokládané funkce médií.4. Politické a společenské kvality spojované s fungováním médií.5. Legislativa médií.6. Mediální kritika.7. Organizace a profesní podmínky médií.8. Mediální výpověď o společnosti a jejích hodnotách.9. Koncept aktivního publika.10. Reálné a předpokládané účinky médií na společnost a jednotlivce.11. Diferenciace jednotlivých médií.12. Publicistické žánry.13. Média a umění.Semináře:1. Schematizace modelu mediální komunikace.2. Rozbor vybraných tiskovin a digitálních záznamů.3. Analýza televizních a rozhlasových pořadů.4. Diskuse o problému tzv. nezávislosti médií.5. Právní předpisy a jejich výklad.6. Psaní recenzí.7. Exkurze do televizního a rozhlasového studia a seznámení se systémem práce.8. Spory o význam mediální výpovědi.9. Diferenciace publika (ankety a rozhovory).10. Problematika tzv. menšinových okruhů a žánrů.11. Rozbor zvukové a obrazové stránky médií.12. Nové trendy v technice přenosu.13. Povaha faktu a fikce.

Získané způsobilosti

Cílem je nabídnout základní představu o kompetenci mediálních pracovníků, o systému světových a českých médií a o skutečném stavu českých médií.

Požadavky

Zápočet bude udělen:1. Za aktivní účast na seminářích.2. Za odevzdání a obhájení seminární práce.

Garant

Mgr. Michal Čuřín

Vyučující

Mgr. Michal Čuřín