Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ediční praxe (KČJL / KJZEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / KJZEP - Základy ediční praxe, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Knižní trh - základní rysy.2. Vydávání knih - nakladatelství, jeho provoz a organizace.3. Ekonomika titulu.4. Propagace a marketing knih.5. Ekonomika nakladatelství.6. Knižní distribuce.7. Ekonomika knihkupectví.8. Nakladatelé a knihovny u nás a v Evropě.9. Autorský zákon.10. Zákon o neperiodických publikacích.11. Zákon o archivování.12. Počítače v nakladatelstvích a knihkupectvích.13. Elektronické knihy a elektronické publikování.Semináře:1. Knižní trh, soubor nezávislých segmentů.2. Činnost nakladatele a základní technické pojmy.3. Otázky nákladu a ceny.4. Propagace v časopisech, sestavování edičních plánů.5. Otázka prodělečnosti a zisku v nakladatelství.6. Situace knižní distribuce v České republice.7. Základní struktura knihkupecké sítě a formy prodeje.8. Propagační materiály evropských nakladatelů.9. Autorská práva u nás a ve světě.10. Formy neperiodických publikací.11. Systém archivování publikací a textů.12. Technická báze současných nakladatelství.13. Elektronické knihy.

Získané způsobilosti

Cílem přednášek je orientovat posluchače v nakladatelské činnosti, seznámit ho s mechanizmy fungování ediční praxe. Cílem seminářů je naučit posluchače praktickým postupům ediční práce.

Požadavky

Zápočet bude udělen:1. Za aktivní účast na semináři.2. Za vypracování zadané seminární práce.

Garant

Mgr. Jan Bílek

Vyučující

Mgr. Jan Bílek