Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Česká literatura 1. pol. 20. stol. (KČJL / PIGCA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / PIGCA - Česká literatura 1. pol. 20. stol., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Text je příliš dlouhý, plné znění naleznete v odkazu na další informace.

Získané způsobilosti

Cílem přednášek je zasazení české umělecké literatury (vymezené 90. lety 19. století a 30. lety století 20.) do dobového rámce i do širších kontextuálních souvislostí, její prezentace a interpretace. Cílem seminářů je seznámení s příznakými literárními texty, manifestačními vystoupeními apod., jejich detailní uchopení a interpretace. Pozornost je soustředěna i na rozličné přístupy literární historie, teorie a kritiky k literárním projevům sledovaného období.

Požadavky

Zápočet bude udělen po splnění následujících podmínek:1. Účast na seminářích 85%.2. Aktivní účast na seminářích (mj. průběžné vedení čtenářského deníku a vypracování referátu s domácí přípravou).3. Vyhovující hodnocení seminární práce (esej) a čtenářského deníku.Předmět je součástí souborné zkoušky po 5. semestru.Ke zkoušce se předkládá seznam přečtené beletrie.

Garant

PhDr. Nella Mlsová, Ph.D.