Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multimédia a interaktivní média (KČJL / PIRJA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / PIRJA - Multimédia a interaktivní média, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. Multimédia - základní pojmy z oblasti ICT, historie multimédií3. Teoretické přístupy k novým médiím - McLuhan, Lévy4. Vybrané aspekty kyberkomunikace, teorie kyberkultury5. Principy činnosti multimédií - HW a SW báze multimédií, ovládací rozhraní, způsoby ukládání dat apod.6. Grafika a její zpracování - představení základního SW a aplikací dostupných z webu7. Představení základních principů činnosti a významu počítačových sítí, podmínky pro připojení počítače k síti, nejrozšířenější aplikace pro práci v síti8. Rozšiřující informace k možnostem využívání počítačových sítí pro přenos a sdílení multimediálních dat9. Možnosti vzdáleného přístupu k multimediálním informačním zdrojům10. Uplatnění multimédií a interaktivních médií v jednotlivých oborech lidské činnosti11.-12. Využití sociálních sítí v propagaci neziskových organizacíSemináře:1. Seznámení s obsahem seminářů, organizací studia, konzultací a vzájemné komunikace, bližší charakteristika základní a doporučené literatury, podmínky udělení zápočtu2. První sezení k zadání společného projektu3. Představení MS Office 2010 a seznámení s možnostmi využití v oboru studujících4. Tvorba působivých prezentací a nácvik přednesu podle konceptu C. Attkinsona5. Bezpečnostní rizika na internetu6. Práce v grafické aplikaci Gimp7. Prezentace průběžných výsledků společného projektu8.-9. Práce s databázemi10.-11. Využití virálního marketingu a sociálních sítí v propagaci neziskových organizací12. Prezentace výsledků společného projektu

Získané způsobilosti

Přednášky - seznámit studentky a studenty s nejnovějšími multimediálními a komunikačními technologiemi, jejich vývojovými trendy a současnými praktickými aplikacemi.Semináře - na základě odpřednášené látky prohloubit praktické znalosti z oboru, seznámit s praktickým ovládáním jednotlivých systémů a na příkladech vyzkoušet správné pochopení probrané látky. Studující v seminářích a při domácí přípravě pracují na týmovém projektu, jehož těžiště spočívá ve využití informačních a komunikačních technologií pro propagaci organizace působící v oblasti kultury, vzdělávání apod.

Požadavky

Předmět je zakončen zápočtem. Podmínky pro získání zápočtu jsou: 75 % účast na seminářích, aktivní práce v seminářích, spoluúčast na společném projektu.

Garant

Mgr. Michal Čuřín

Vyučující

Mgr. Michal Čuřín