Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Semikomunikace v Evropě (KČJL / PJESE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / PJESE - Semikomunikace v Evropě, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy z teorie komunikace ? přístupy k jejímu výzkumu2. Bilingvismus a diglosie3. Diglosie v českém jazykovém areálu4. Předpoklady dvojkódové komunikace v Evropě5. Receptivní mnohojazyčnost6. Multilingvismus - komunikace ve Švýcarsku7. Vícekódová komunikace v jiných západoevropských zemích (Španělsko, Francie, Belgie)8. Receptivní mnohojazyčnost a semikomunikace9. Severogermánské (skandinávské) společenství10. Semikomunikace v jazycích skandinávských a západoslovanských11. Česko-slovensko-polská semikomunikace, negativní transfery12. Kontaktní varianty (synonyma) jako produkt semikomunikace

Získané způsobilosti

Studenti nabývají vědomosti z oblasti teorie komunikace, forem komunikace. Poznávají různé možnosti verbálního dorozumění pomocí různých kódů. Jsou seznamováni s formami a prostředky verbální komunikace v různých částech Evropy, zvláště v areálu střední východní Eropy, v západoslovanském jazykovém prostoru, ale i jiných oblastech Evropy.

Požadavky

Vyhovující hodnocení zápočtového testu nebo seminární práce.

Garant

prof. Dr. Habil. Jaroslav Lipowski