Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika literatury 1 (KČJL / PSDL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / PSDL1 - Didaktika literatury 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Beletrie ve výuce středních škol ? její funkce a opodstatněnost.-Proměna výuky literatury na středních školách v souvislosti se zaváděním společné části maturitní zkoušky. Základní školské dokumenty.-Metody práce s básnickým a prozaickým textem.-Metody dramatické výchovy.-Osobnost učitele literatury, čtenářské biografie. Měla by být etická výchova součástí výuky literatury na střední škole?-Využití mezipředmětových vztahů, průřezových témat a mimoškolních akcí pro podporu čtenářství na střední škole.-Čtenářská gramotnost: výzkum PISA, práce s textem a aktivizační metody v zahraničí (zejm. Finsko, Austrálie).

Získané způsobilosti

V seminářích studující pracují na osobním portfoliu, které se má stát souborem dokumentů (čtenářská biografie, anotace beletrie, projekt rozvoje čtenářství na SŠ atd.) využitelným nejen v počátcích pedagogické praxe. Semináře jsou zejména věnovány praktickému nácviku metod sloužících k rozvoji čtenářských dovedností, práci se základními školskými dokumenty a prezentaci samostatné práce studujících.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (85 %)Zpracování portfoliaZápočtový test v elektronickém studijním prostředí

Garant

Mgr. Michal Čuřín

Vyučující

Mgr. Michal Čuřín