Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagogická praxe (KČJL / PWZPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / PWZPA - Souvislá pedagogická praxe, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Poznání osnov českého jazyka a literatury.2. Seznámení se s učebnicemi českého jazyka a literatury.3. Formulace tématu a cíle v přípravě na vyučování češtině.4. Volba ekvivalentní metody, vzhledem k cíli vyučovací hodiny.5. Volba forem a organizace práce se žáky vzhledem k učební látce.6. Zařazení problémové výuky do hodin.7. Zařazení kreativity žáků.8. Vyučování individuálních schopností žáků.9. Práce s pomůckami a didaktickou technikou.10. Sledování výchovného aspektu a jazykové kultury.11. Estetická výchova a výchova ke čtenářství v hodinách literatury.12. Integrita jednotlivých složek výuky českého jazyka.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s výukou českého jazyka a literatury a ověří si své schopnosti český jazyk a literaturu vyučovat.

Požadavky

Zápočet udělený metodikem katedry na základě předložení vyplněného formuláře souvislé pedagogické praxe, který si student vyzvedne u metodika katedry, a na základě předložení pedagogického deníku včetně příprav.Formuláře bude obsahovat následující údaje:- délka praxe - t.j. 4 týdny- absolvování 24 hodin výuky z českého jazyka a literatury (úměrné zastoupení jazyka, slohu a litaratury)- razítko školy a podpis ředitele školy- slovní hodnocení vedoucího učitele praxe a jeho podpis- záznam o provedení výstupů a jejich hodnocení v jednotlivých kolonkách daného předtištěného formuláře

Garant

Mgr. Václav Víška, Ph.D.