Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ženy spis. v kontextu souč.literat. (KČJL / PZCAB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJL / PZCAB - Ženy spis. v kontextu souč.literat., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. Úvodní seminář, literatura2. - 3. Odlišnost ženského prožívání z hlediska psychologie, z pohledu teorie feminismu, literatury (diskuse nad tituly např. K.Utrio: Dcery Eviny, Havl.Brod 1995. R.Eislerová: Číše a meč. Praha 1995. Časopis Analogon).5. - 7. Interpretace textů světových autorek (dle dohody - V.Wolfová, Sylvie Plathová, Erica Jongová, Toni Morrisonová ap.).8.- 9. Interpretace textů Milady Součkové.10. - 11. Interpretace textů Věry Linhartové.12. - 13. Interpretace textů Daniely Hodrové.14. Shrnutí tématu.

Získané způsobilosti

Cílem semináře je zájem zejména o ženské autorky - spisovatelky v české literatuře, v jejichž tvorbě chce sledovat tematiku i specifický způsob jejich umělecké realizace v rámci dobového literárního kontextu.

Požadavky

Zápočet bude udělen po splnění následujících podmínek:1. Účast na seminářích 85%.2. Aktivní účast na seminářích.3. Vyhovující hodnocení průbežných kontrolních prací.

Garant

doc. PaedDr. Alena Zachová, CSc.