Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dogmatická teologie VI. (KKNS / KDOG6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / KDOG6 - Dogmatická teologie VI., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem svátosti2. Sakramentalita Ježíšovi osobnosti a působení3. Sakramentální charakter církve4. Iniciační svátosti: Křest, biřmování, eucharistie5. Svátost smíření a nemocných6. Svátost manželství a kněžství7. Shrnutí: Svátost jakožto ekleziální událost setkání věřícího s Kristem8. Antropologické implikace křesťanské eschatologie: Smrt, tělo, duše, nesmrtelnost9. Teologické implikace křesťanské eschatologie: Bůh je Stvořitel a Dárce života10. Novozákonní eschatologie: Vybrané texty evangelií11. Základní pojmy: Poslední a osobní soud, paruzie, nebe, peklo, očistec, vzkříšení těla12. Nexus mysteriorum: Svátosti, víra a život věčný

Získané způsobilosti

Předmět uvede posluchače do základních souvislostí a terminologie eschatologie a sakramentální teologie.

Literatura

L. G.Müller. Dogmatika pro studium a pastoraci. 2010. D. Bouma. Zjevení, víra, církev. Teologické skici k úvodu do křesťanství. 2013.

Požadavky

písemná a ústní zkouška

Garant

ThLic. David Bouma, Th.D.

Vyučující

ThLic. David Bouma, Th.D.