Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ideové základy transkulturní komunikace (KKNS / KIZA4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / KIZA4 - Ideové základy transkulturní komunikace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Metodologická východiska, duchovní interpretace dějin, teologický pojem "spirituality" a základní přístupy v prezentaciII. Duchovní proudy v Evropě okolo počátku letopočtuIII. První projevy křesťanských spiritualit v patristické doběV. Bohatství a různorodost středověkých spiritualitVI. Proměny duchovního života v novověkuVII. Současná perspektiva a výhledy spiritualit sjednocené Evropy

Získané způsobilosti

Přednáška si klade za cíl seznámit studenty se základními tématy dějin spiritualit Evropy. Na základě vybraných osobností a hnutí bude prezentována dynamika vývoje duchovního směřování evropské civilizace.

Požadavky

Pro splnění zápočtu je třeba aktivní 85% účast v hodinách a příprava vlastního příspěvku ze zadané tématiky. Zkouška se bude skládat z ověření znalostí z látky probírané v hodině a prostudované literatury.

Garant

doc. PhDr. Tomáš Petráček

Vyučující

Petr Macek