Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ideové základy transkulturní komunikace (KKNS / KIZA5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / KIZA5 - Ideové základy transkulturní komunikace, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod do vědy o náboženství2. náboženství jako předmět religionistiky -typologie náboženství3. taoismus a konfucianismus4. bráhmanismus, hinduismus, buddhismus5. judaismus6. vznik a formování raného křesťanství7. vývoj křesťanství a křesťanské církevní organizace.8. reformace9. islám jako třetí nadnárodní náboženství10. světová náboženství v současné Evropě a v České republice

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je představení náboženství jako integrální součásti lidských dějin a pochopení konstitutivních prvků světových náboženství. Předmět seznamuje též s aktuální problematikou vlivu světových náboženství na utváření současné evropské kultury.

Literatura

Hans Küng. Po stopách světových náboženství. 2006. N. Ferguson. Civilizace: Západ a zbytek světa. 2014. Tomáš Halík. Prolínání světů. 2006.

Požadavky

písemná zkouška testující znalosti obsahu přednášek

Garant

ThLic. David Bouma, Th.D.

Vyučující

ThLic. David Bouma, Th.D.