Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní a sociální antropologie (KKNS / KKUSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / KKUSA - Kulturní a sociální antropologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Antropologie nukleární rodiny2. Antropologie příbuzenských svazků3. Člověk jako muž a žena - gender study4. Antropologie práva5. Antropologie lidské identity (jedinec a národ)6. Antropologie lidské identity (jedinec a společnost)7. Antropologie jazyka a vnímání kultury8. Antropologie víry a náboženství (jejich vývoj a funkce)9. Křesťanská antropologie10. Pojetí člověka v islámu a judaismu11. Pojetí člověka v hinduismu a dalších východních náboženstvích12. Materiální kultura a tradiční zvyky13. Kulturní odlišnost a jinakost

Získané způsobilosti

Člověk jako autentická veličina, zakořeněná do kulturních, tradičních a přírodních vazeb. Rodina, společnost, civilizace. Víra. Globální kultura. Zvláštní zřetel bude věnován pojetí člověka v náboženských systémech a religiozních formách. Dále bude rozvedena problematika těla a tělesnosti v křesťanství ve vztahu k moderní společnosti a kultuře.

Garant

ThLic. Petr František Burda, Th.D.