Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management veřejné správy (KKNS / KMVES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / KMVES - Management veřejné správy, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Nezisková organizace a její řízení: vývojová stádia organizace a jejich dopady do praxe, analýza a hodnocení vnitřní situace v organizaci jako východiska pro rozhodování, řízení a plánování, právní minimum (typologie NNO, smluvní vztahy).2) Finanční řízení organizace: základní pojmy a principy účetnictví a finančního řízení, nástroje a postupy finančního plánování.3) PR a fundraising: PR jako podpora fundraisingu, metody fundraisingu na hranici PR, fundraising - zásady, práces dárci (individuální, firemní).4) Projekty - projektové myšlení, projektový cyklus, postup při podávání žádosti.5) Realizace projektu: postup při realizování jednotlivých aktivit, výběrová řízení a postup v jejich rámci, psaní průběžných zpráv o projektu atd.6) Strategické plánování: strategické plánování v organizaci - význam, principy, zásady, příprava, postup, realizace; vize, hodnoty, etika působení v NNO.7) Státní správa, samospráva, veřejná správa. Regionální politika a regionální rozvoj.8) Základy komunikace: hlasová kultura, rétorika a realizace projevu, nonverbální komunikace, psychologické aspekty.

Literatura

Lukáš, V. et al. Politologické aspekty veřejné správy. Praha: Grada, 2005. Mareš, S. Základy managementu. Hradec Králové: Gaudeamus, 2004. Čmejrek, J., Kopřiva, R. Základy veřejné správy. Praha: Česká zemědělská univerzita, 2007.

Požadavky

70% účast na seminářích, zpracování projektu

Garant

Mgr. Veronika Halamová