Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spirituální teologie (KKNS / KSPIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / KSPIT - Spirituální teologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova předmětu: I. Teologická východiska (vydávající se trojjediný Bůh, obdarovávaní lidí, Boží milost a lidský hřích, křesťanská zkušenost a dynamiky teologálního života); II. Základní témata (společenství spiritualit, svědectví o zjevené lásce, slavení božsko-lidského vztahu, povolání ke službě a mystika v církvi); III. Duchovní putování (duchovní rozvoj jednotlivce i společenství, paradigmata rozvoje modlitby, teologální patologie, bipolární charakter duchovního života); IV. Studium spirituální teologie (základní vymezení oboru, prameny, metody a tématika, vztah k ostatním oborům a praktická metodika).

Získané způsobilosti

Kurz si klade za cíl seznámit studenty se základními tématy křesťanského duchovního života a s jejich pokoncilní teologickou prezentací. Svůj jednotící střed nachází v trojici pojmů: "spirituální teologie", "spiritualita" a "duchovní život", a ve svém průběhu se opírá zejména o systematickou a morální teologii, přihlíží ovšem i k poznatkům antropologických věd.

Požadavky

Písemné ověření znalostí z nastudované literatury.

Garant

ThLic. Vojtěch Brož, Th.D.

Vyučující

ThLic. Vojtěch Brož, Th.D.