Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk pro transkulturní komunik (KKNS / PATK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / PATK2 - Anglický jazyk pro transkulturní komunik, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je pokračováním v úvodu do studia transkulturní komunikace za využití cizojazyčných (anglických) zdrojů. Prakticky zaměřené semináře kombinují výuku angličtiny s četbou, překladem a interpretací anglických (tištěných, audiovizuálních, elektronických) pramenů. Tématické zaměření seminářů je vymezeno teorií kultury a kulturní a sociální antropologií.1. Kultura jako předmět studia2. Teorie kultury v 19. století3. Teorie kultury ve 20. století4. Současné teorie kultury5. Společenské systémy, rodina, příbuzenství6. Hospodářství, materiální kultura a tradiční zvyky7. Autorita a sociální kontrola8. Národ a národnost9. Víra a náboženství10. Kulturní odlišnost a jinakost

Literatura

Murphy, Robert Francis. Cultural and Social Anthropology: An Overture. Prentice Hall, 1986. Kottak, Conrad Phillip. Cultural anthropology : appreciating cultural diversity. McGraw-Hill, 2011. Eller, Jack David. Cultural Anthropology: Global Forces, Local Lives. Routledge, 2009. Barnard, Alan, Spencer, Jonathan. The Routledge Encyclopedia of Social and Cultural Anthropology. Routledge, 2009.

Požadavky

Každý seminář vyžaduje domácí přípravu v podobě zpracování zadaného pramene a opakování probrané látky. Zápočet je udělován na základě docházky, průběžného plnění povinností při práci v semináři a výsledku závěrečného opakovacího testu.

Garant

Mgr. Zdenka Sokolíčková, Ph.D.