Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk pro transkulturní komunik (KKNS / PATK3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / PATK3 - Anglický jazyk pro transkulturní komunik, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je úvodem do studia transkulturní komunikace za využití cizojazyčných (anglických) zdrojů. Prakticky zaměřené semináře kombinují výuku angličtiny s četbou, překladem a interpretací anglických (tištěných, audiovizuálních, elektronických) pramenů. Tématické zaměření seminářů je vymezeno historií, filosofií a etikou.1. Starověk a antika dějiny a myšlení2. Středověk dějiny a myšlení3. Novověk dějiny a myšlení4. Devatenácté století dějiny a myšlení5. Dvacáté století dějiny a myšlení6. Současnost I: náboženství hlavní etické výzvy soudobé společnosti7. Současnost II: kulturní rozmanitost hlavní etické výzvy soudobé společnosti8. Současnost III: válečné konflikty hlavní etické výzvy soudobé společnosti9. Současnost IV: manipulace s člověkem hlavní etické výzvy soudobé společnosti

Literatura

Cushman, Thomas. Handbook of Human Rights . Routledge, 2011. Delanty, Gerard, Rumford, Chris. Rethinking Europe : social theory and the implications of Europeanization. Routledge, 2005. Pagden, Anthony. The Idea of Europe. Cambridge, 2002. Turner, Bryan. The Routledge International Handbook of Globalization Studies. Routledge, 2011.

Požadavky

Každý seminář vyžaduje domácí přípravu v podobě zpracování zadaného pramene a opakování probrané látky. Zápočet je udělován na základě docházky, průběžného plnění povinností při práci v semináři a výsledku závěrečného opakovacího testu.

Garant

Mgr. Zdenka Sokolíčková, Ph.D.