Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk pro transkulturní komunik (KKNS / PATK6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / PATK6 - Anglický jazyk pro transkulturní komunik, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je úvodem do studia transkulturní komunikace za využití cizojazyčných (anglických) zdrojů. Prakticky zaměřené semináře kombinují výuku angličtiny s četbou, překladem a interpretací anglických (tištěných, audiovizuálních, elektronických) pramenů. Tématické zaměření seminářů je vymezeno přípravou na magisterské přijímací zkoušky a dokončováním bakalářské práce.1. Citace a překlady anglických zdrojů v bakalářské práci I2. Citace a překlady anglických zdrojů v bakalářské práci II3. Jak napsat shrnutí bakalářské práce v anglickém jazyce4. Nácvik představení vlastního životopisu a dosavadního vzdělání u přijímací zkoušky5. Nácvik čtení s porozuměním a ústní prezentace anglického pramene u přijímací zkoušky6. Nácvik psaní eseje v anglickém jazyce u přijímací zkoušky

Literatura

Pikhart, Marcel. A handbook of basic presentation skills in English. Gaudeamus, 2011. Chivers, Barbara. A student s guide to presentations: making your presentation count. SAGE, 2007. Cooper, Paul. Academic English: writing essays & dissertations. Metropolitan University Prague, 2011.

Požadavky

Každý seminář vyžaduje domácí přípravu v podobě zpracování zadaného pramene a opakování probrané látky (gramatika, slovní zásoba). Zápočet je udělován na základě docházky a průběžného plnění povinností při práci v semináři.

Garant

Mgr. Zdenka Sokolíčková, Ph.D.