Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní psychologie 2: Sociální ps (KKNS / PINP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / PINP2 - Interkulturní psychologie 2: Sociální ps, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1, předmět a metody sociální psychologie2, postoje, postojová změna, předsudky, stereotypy3, sociální percepce a chyby v ní, kognitivní mapa, implicitní teorie osobnosti, efekt primárnosti, kauzalita, vztahovýrámec, výběrové zkreslení4, komunikace5, socializace, sociální skupiny, role6, normy, hodnotový systém, internalizace norem, konformita

Získané způsobilosti

Studenti budou znát základní metody a poznatky sociální psychologie. Znalosti budou schopni aplikovat v každodenních situacích vlastního života.

Literatura

ARIELY, D. Jak drahá je intuice. Praha, Portál, 2011. ARIELY, D. Jak drahá je nepoctivost. Praha, Portál, 2012. KAHNEMAN, D. Myšlení, rychlé a pomalé. Praha, Portál, 2012. HEWSTONE, M., STROEBE, W. Sociální psychologie. Praha, portál, 2006.

Požadavky

Součástí domácí přípravy je pravidelná práce s texty. Studenti se aktivně účastní seminářů a na konci semestru odevzdají seminární práci či přednesou referát. Předmět je zakončen písemnou, případně ústní zkouškou.

Garant

Mgr. Monika Ulrichová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Petr Mikoška, Ph.D.