Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní dějiny západního mnišství (KKNS / PKUDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / PKUDM - Kulturní dějiny západního mnišství, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. mnišství ve světle biblické a mimobiblické tradice 2. vznik křesťanského mnišství, rané formy 3. reforma Benedikta z Nursie 4. vznik cisterciáků a Bernard z Clairvaux 5. rytířské řády templářů a johanitů 6. František z Assisi a žebravá řehole 7. dominikáni a intelektuální revoluce 8. jezuité a protireformační řády 9. ženské řády a kongregace 10. řeholní život dnes

Získané způsobilosti

Ukázat samotné základy fenoménu řeholního života v židokřesťanské tradici, jeho vznik, rozmanité historické podoby a proměny a jeho vliv na vývoj evropské společností od starověku do dnešních dnů.

Požadavky

Součástí domácí přípravy je pravidelná příprava na semináře, získávání a vyhledávání informací z internetu. Individuální příprava bude průběžně kontrolována při seminářích a individuálních konzultacích během semestru.

Garant

ThLic. Petr František Burda, Th.D.