Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spirituální a osobnostní rozvoj pracovní (KKNS / PSORP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / PSORP - Spirituální a osobnostní rozvoj pracovní, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář seznámí s aspekty spirituálního a osobnostního rozvoje pracovníka v pomáhajících profesích, přičemž zohlední tato témata:1. sebepoznání, práce s emocemi a vnitřním životem2. vertikální a horizontální rozměr osobnosti v duševně-tělesné rovině3. klasické ?itineráře? duchovního růstu jednotlivce a společenství s konkrétním zaměřením na povolání ke službě4. praktické principy k utváření osobní syntézy: rozvoj teologálních ctností, tvořivá věrnost povolání5. rozvoj ctností související s osobností pracovníka v pomáhajících profesích jako moudrost, odpovědnost, láska k nemocnému, soucit, umění vcítit se do druhého, trpělivost, obětavost, sociální cítění, poctivost, velkorysost, humor i optimismus atd.6. rizika a nebezpečí zneužití moci, léčba patologií v pomáhající profesi7. Vztah k nemoci, stáří a smrti

Získané způsobilosti

Cílem přednášek je dát studentovi základní orientaci v utváření osobní sebereflexe, jak rozlišovat různá emoční hnutí, nalézat hlubší smysl svého povolání a ukázat, jak je možné tvůrčím způsobem osobnostně růst ve své profesi.

Požadavky

Ústní zkouška z probrané látky a nastudované literatury

Garant

ThLic. Petr František Burda, Th.D.

Vyučující

ThLic. Petr František Burda, Th.D.