Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociálně psychologický výcvik (KKNS / PSOVY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKNS / PSOVY - Sociálně psychologický výcvik, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Co je sociálně psychologický výcvik?- T-skupiny a skupiny setkání, trénink sensitivity.Sociálně psychologický výcvik v Československu a ČR.Hranice SPV vůči psychoterapii a volnočasovým aktivitám.2. Skupinové sebezkušenostní techniky, nácvik profesionálních dovedností.3. Zakotvení v těle.4. Techniky na sociální komunikaci.5. Techniky na sociální interakci ve skupině.6. Konflikty a jejich zvládání.7. Rozvíjení tvořivosti.8. Techniky vytváření skupinové koheze.9. Asertivita.

Získané způsobilosti

Hlavním cílem je rozvoj sociálních dovedností. Jedna se o dovednosti, které jsou využívány při jakémkoli setkávání lidí v sociálních skupinách, jsou uplatňovány v profesích a dávají člověku možnost lépe porozumět nejen sám sobě, ale zejména druhým lidem, efektivně s nimi komunikovat, kooperovat, vyjednávat i zvládat zátěžové situace ve skupině.

Literatura

Komárková, R.-Slaměník, I. - Výrost, J. Aplikovaná sociální psychologie. Grada, Praha, 2001. Kuneš. Sebepoznání. Inskipp, F. Skills training for Counselling.

Požadavky

Povinná aktivní účast na cvičeních (minimálně 80%), hodnocení praktických dovedností, písemný zápočtový test. Jsou vypsány 4 termíny k e splnění zápočtu.

Garant

Mgr. Monika Ulrichová, Ph.D.