Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literární seminář 3 (KNJL / PNAQN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNAQN - Literární seminář 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Vznik faustovské legendy2) Faust jako ?knížka lidového čtení?3) Vývoj faustovské látky před Goethem4) Vývoj faustovské látky od Goetha až do současnosti5) Goethův Faust ? úvod6) Prolog v nebi7) Studovna ? Faustův monolog ? tragédie učence8) Charakteristika Fausta a Wagnera9) Smlouva s ďáblem a charakteristika Mefista10) Auerbachův sklep v Lipsku11) Markéta, charakteristika postavy a podstata její tragédie12) Valpružina noc13) Význam závěrečné scény ?Žalář? a důvod Markétčiny spásy14) Shrnutí a způsoby možné prezentace prvního dílu Goethova Fausta ve výuce na různých typech škol

Získané způsobilosti

Prohloubení a rozšíření znalostí studentů o tomto stěžejním díle německé literatury na základě rozboru textu, seznámení s historií a vývojem této typicky německé literární látky až do současnosti, jakož i recepce této látky v evropské literatuře a umění.

Požadavky

75% účast, aktivní práce v semináři, vypracování referátu a prokázání znalosti probrané problematiky formou závěrečného ústního pohovoru.Udělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku.

Garant

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.