Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literární seminář 4 (KNJL / PNBQN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNBQN - Literární seminář 4, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod do problematiky druhého dílu Goethova Fausta2) První dějství3) Druhé dějství4) Třetí dějství ? charakteristika postavy Heleny, mytologické pozadí5) Třetí dějství ? charakteristika a symbolika postavy Euforiona6) Helenina tragédie jako třetí ztroskotání Fausta7) Čtvrté dějství8) Páté dějství ? ?Širý kraj? , Filemon a Baukis, mytologické pozadí9) Páté dějství ? ?Palác? a ?Hluboká noc?, Faust stavitel a Faustovo provinění10) Páté dějství - ?Půlnoc?, Starost a osleplý Faust11) Páté dějství ? Faustův závěrečný monolog, Faustova smrt12) Spor o Faustovu duši a problematika jeho spasení13) Biblické a mytologické motivy prvního a druhého dílu Goethova Fausta14) Shrnutí a způsoby možné prezentace druhého dílu Goethova Fausta ve výuce na různých typech škol

Získané způsobilosti

Prohloubení a rozšíření znalostí studentů o tomto stěžejním díle německé literatury na základě rozboru textu, seznámení s historií a vývojem této typicky německé literární látky až do současnosti, jakož i recepce této látky v evropské literatuře a umění.Studenti si osvojí problematiku Goethova Fausta a získají přehled o vývoji faustovské látky v kontextu německé i evropské literatury, seznámí se i s metodami a formami možné prezentace tohoto díla v budoucí vlastní výuce s přihlédnutím k věku a vyspělosti žáků.

Požadavky

75% účast, aktivní práce v semináři, vypracování referátu a prokázání znalosti probrané problematiky formou závěrečného ústního pohovoru.Udělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku.

Garant

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.