Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný jazyk a terminologie (KNJL / PNCFO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNCFO - Odborný jazyk a terminologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OSNOVA PŘEDMĚTU:1. Obecný jazyk - odborný jazyk2. Role a problematika odborného jazyka3. Horizontální a vertikální členění odborného jazyka4. Odborná slovní zásoba a terminologie5. Odborná komunikace - komunikativní obsah - komunikativní postupy6. Specifické znaky odborného jazyka (morfologie, tvoření slov, slovní zásoba,syntax, zvláštnosti v odborném textu)7. Odborná komunikace, komunikativní postupy8. Použití předložek a sloves, substantiv a adjektiv v odb. textu9. Infinitivní a participiální konstrukce10. Evropská unie, evropský hospodářský trh11. Hospodářská organizace12. Personální agenda a její styly13. Marketing14. Reklama

Získané způsobilosti

CÍLE PŘEDMĚTU:Studenti mají být schopni logicky se vyjadřovat v odborném jazyce a používat odpovídající odborné pojmy, to znamená, že musí využívat nabytých všeobecně jazykových dovedností a nových odborných jazykových znalostí při práci s autentickými odbornými texty. Jsou schopni získat maximum informací při procvičování jazykových jevů za použití textů a vyjadřovat se diferencovaně na druhé straně na odpovídajícím vědeckém stupni za použití specifických odborných jazykových struktur. Je od nich požadováno, aby se ústně a písemně vyjadřovali k teoretickým a praktickým problémům, které vycházejí z konkrétních otázek na základě strategie řešení problémů.

Požadavky

PODMÍNKY UDĚLENÍ ZÁPOČTU:- pravidelná a aktivní účast a spolupráce v hodinách- každý student přednese alespoň 1 referát k odborné tematice- na konci semestru zápočtová klausura a ústní zkouškaUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

Dr. Phil. Jürgen Beyer