Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení v NJ 3 (KNJL / PNCV3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNCV3 - Cvičení v NJ 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Cestovní kancelář1. Nabídka cestovních kanceláří, výběr zájezdu v cestovní kanceláři, orientace v katalogu cestovních kanceláři, porovnání nabídky jednotlivých CK2. Práce v cestovní kanceláři, osobní kontakt s klienty3. Práce turistického průvodce na území ČR a v zahraničí (doprovod poznávacích turistických zájezdů, delegát v letovisku)4. Standardní a nadstandardní služby cestovních kanceláří5. Výběr/nabídka ubytování a formy stravováníII. Stravování1. Mezinárodní kuchyně a její specifika2. Gastronomie v německy mluvících zemích ve srovnání s ČR3. Gurmánství versus zdravá výživaIII. Zdraví1. Zdravý životní styl2. Péče o zdraví (při zahraničních cestách) - zdravotní a úrazové pojištění, zdravotní péče v zahraničí3. Péče o zdraví (při zahraničních cestách) ? nejčastější zdravotní komplikace na cestách a jejich řešení4. Civilizační choroby a boj proti nim5. Další zdraví ohrožující faktory (kouření, alkohol, stres apod.)

Získané způsobilosti

Seminář je zaměřen na upevnění středoškolské látky a rozšíření znalostí s ohledem na problematiku cestovního ruchu. Třetí semestr zajišťuje rozšíření slovní zásoby k tématům Cestovní kancelář, Stravování a Zdraví (podrobně v Osnova). Rozvíjí se tak nejen všeobecná komunikativní schopnost, ale také odborná slovní zásoba k daných tématům. Veškerá činnost v rámci předmětu směřuje k jednomu cíli, a to v co možná největší míře přispět k dosažení úrovně B 2 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky na konci studia.

Požadavky

- aktivní účast na semináři 75%- splnění všech zadaných úkolů- splnění písemných zápočtových testůUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

Jana Stöckeler