Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika NJ 3 (KNJL / PNDD3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNDD3 - Didaktika NJ 3, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět bude zaměřen na následující témata:- teorie osvojování si cizího jazyka- základní principy efektivního učení- význam didaktické hry ve výuce NJ, principy aplikace didaktických her do výuky NJ- hudba a písně ve výuce NJ ? cíl, význam, podmínky, principy aplikace hudby a písní do výuky NJ- reálie ve výuce NJ ? cíle, význam, možnosti aplikace- reálie ve výuce NJ ? metodické postupy, implicitní reálie- média ve výuce NJ ? cíl, význam, specifikace- organizační a sociální formy práce ? rozvoj žákovské autonomie- individuální učební strategie a jejich možnosti užití ve výuce NJ- česká jazyková politika, ŠVP ve vzdělávací oblasti další cizí jazyk

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je prohloubení a rozšíření dosavadních znalostí a dovedností v oblasti didaktiky a metodiky NJ, jedná se zejména o oblast reálií německy hovořících zemí a jejich metodického začlenění do výuky NJ na střední škole, didaktické hry a jejich vliv na podporu a rozvoj jazykových kompetencí, studenti se seznámí s možnostmi aplikace různých médií v moderním pojetí výuky CJ, s možnostmi práce s PC, s využitím internetu ve výuce NJ pro věkovou kategorii 15-19 let, seznámí se s novými tendencemi ve výuce CJ a s alternativními metodami ve výuce NJ. Nedílnou součástí obsahu předmětu je také problematika motivace dnešních žáků pro učení se NJ, otázka učebních strategií a trénink paměti.

Požadavky

- prezentace referátu- prezentace na akci Deutsch an der Uni- prezentace vyhotoveného portfolia- aktivní účast na seminářích- dokončení portfolia- písemný zápočtový test- ústní zkouškaStudent má maximálně tři pokusy.

Garant

PhDr. Marie Müllerová, Ph.D.