Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika německého jazyka 1 (KNJL / PNDI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNDI1 - Didaktika německého jazyka 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

úvod do didaktiky cizích jazyků, vymezení pojmů didaktika/metodika, mezní disciplíny? cíle cizojazyčného vyučování, jazykové dovednosti, jazykové prostředky? stručný přehled vývoje metod, komunikativní metoda, nové tendence ve výuce cizích jazyků? ? role učitele a žáka v současném cizojazyčném vyučování, komunikace v cizojazyčném vyučování, interakce? plánování vyučování, struktura vyučovací hodiny NJ jako dalšího cizího jazyka? analýza učebnic, kriteria výběru učebnic? výslovnost - vymezení pojmu zvuková stránka jazyka, cíle, obtížné jevy? výslovnost - typologie cvičení, metodické postupy? ortografie - vymezení pojmů, obtížné jevy, typologie cvičení, metodické postupy? slovní zásoba - cíle, lexikální minima, problémy žáků při nácviku slovní zásoby? slovní zásoba - typologie cvičení, metodické postupy nácviku? gramatika - vymezení pojmu, její úloha v současném pojetí výuky? gramatika - typologie cvičení, metodické postupy nácviku

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je uvedení do problematiky výuky cizího jazyka, seznámení studentů s teoriemi a modely výuky cizího jazyka, se současnými učebnicemi NJ vhodnými pro výuku na ZŠ včetně jejich analýzy, seznámení s principy efektivního učení na základě komunikativního a interkulturního pojetí. Studenti si osvojí organizační a sociální formy práce se žáky ve třídě s důrazem na vedení k žákovské autonomii, kreativitě, k osvojování si individuálních učebních strategií se zřetelem na oblasti zájmů žáka, seznámí se s problematikou jazykových prostředků a možnostmi jejich aplikace do výuky na ZŠ ( výslovnost, slovní zásoba, gramatika)

Požadavky

- pravidelná a aktivní účast na seminářích- vypracování a přednes referátů a koreferátů na zadané témata během semestru- vypracování projektu na zadané téma- vypracování první části portfólia- písemný testUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Marie Müllerová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marie Müllerová, Ph.D.