Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý film (KNJL / PNFIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNFIM - Německý film, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět bude zaměřen na následující témata:- expresionismus ve filmu I- expresionismus ve filmu II- Fritz Lang (Nibelungen)- Fritz Lang (Metropolis)- Josef von Sternberg (Der blaue Engel)- Reiner Werner Fassbinder (Effi Briest)- ReinerWerner Fassbinder (Berlin Alexanderplatz)- Völker Schlöndorff (Der junge Törleß)- Völker Schlöndorff (Die Blechtrommel)- Werner Herzog (Woyzeck)- současný německý film od 90. let 20. století až do současnosti I- současný německý film od 90. let 20. století až do současnosti I- Tom Tykwer a jeho filmové dílo

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s hlavními směry, režiséry a díly německého filmového umění, jakož i se zásadními filmovými adaptacemi literárních děl německy psané literatury. Představit významná díla německého filmu od počátku 90. let minulého století až do současnosti.

Požadavky

- prezentace- referátPravidelná a aktivní účast.Student má maximálně tři pokusy.

Garant

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.