Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fonetická cvičení v NJ 2 (KNJL / PNFN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNFN2 - Fonetická cvičení v NJ 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení pro nácvik výslovnosti německých vokálů (rozdíl mezi otevřenými a zavřenými vokály, zaokrouhlování vokálů, redukované vokály, dvojhlásky)- Cvičení pro nácvik výslovnosti německých konsonantů (asimilace znělosti, poloznělost, aspirace, rozdíly mezi češtinou a němčinou)- Asimilace- Slovní a větný přízvuk- Intonace- Výslovnost přejatých slov- Práce s ucelenými texty

Získané způsobilosti

Na základě systematického nácviku a procvičování především artikulačně obtížnějších jevů upevnění a zdokonalení německé spisovné výslovnosti. Odstranění individuálních nedostatků u jednotlivých studentů. Prohloubení odborných základů fonetiky a fonologie německého jazyka.

Požadavky

aktivní účast na výuce.- úspěšné absolvování praktického testu - přečtení aktuálního textu podle norem spisovné výslovnostiUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

Jana Stöckeler