Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gramatický seminář (KNJL / PNGSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNGSE - Gramatický seminář, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OSNOVA:1. Substantiva I.2. Substantiva II.3. Slovesné časy, slovesné rekce4. Pasivum5. Modalní slovesa6. Konjuktiv I a II7. Adjektiva8. Adjektiva a adverbia - komparace9. Souvětí souřadné a souřadící spojky10. Nepřímá otázka11. Vedlejší věty časové - spojky, užití časů12. Vedlejší věty podmínkové reálné a nererálné13. Infinitiv prostý, infinitiv s "zu"14. Infinitivní polovětné vazny s "zu", "um-zu", "statt-zu"

Získané způsobilosti

CÍLE PŘEDMĚTU:seznámení s linquistickou terminologíí, rozšíření a upevnění základních gramatických struktur německého jazyka za účelem adekvátní přípravy na studium morfologie ve vyšších ročnících studia.

Požadavky

POŽADAVKY K ZÁPOČTU:- pravidelná a aktivní účast na seminářích- úspěšné zvládnutí kontrolních testů- úspěšné zvládnutí závěrečného zápočtového testuUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku.

Garant

Mgr. Jitka Sirůčková, Ph.D.