Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Internet pro cestovní ruch (KNJL / PNINT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNINT - Internet pro cestovní ruch, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Co je Internet? Objasnění důležitých pojmů a definic (multimédia, hypertext, link atd.)2. Rešerše na Internetu. Práce s vyhledávacími servery4. Vyhledávání informací k politickým, ekonomickým a kulturním tématům5. Zpracování získaných informací do publikovatelné formy6. Německé deníky, týdeníky, časopisy a práce s informacemi, které prezentují6. Využívání audiovizuálních internetových zdrojů pro zisk informací a jejich další zpracování7. Vyhledávání informací k problematice cestovního ruchu (jízdní řády, apod.)8. Práce se získanými informacemi (on-line rezervace hotelů, dopravních prostředků, příprava itineráře, apod.)9. Možnosti studia v zahraničí na internetu (praktika, stáže, apod.), stipendia na internetu , důležité germanistické instituce (DAAD, Bosch-Stiftung aj.) a jejich stipendijní programy10. Závěrečná diskuse, prezentace seminárních úkolů

Získané způsobilosti

Seminář studenty seznamuje s internetovými zdroji, využitelnými v oblasti cestovního ruchu. Nacvičuje se studenty způsoby vyhledávání relevantních informací, jejich třídění, kritické hodnocení a další zpracování v dokumentech, využitelných v cestovním ruchu. Formou projektové práce vede studenty k samostatné práci s informacemi, k logickému myšlení a skupinové spolupráci.

Požadavky

POŽADAVKY K ZÁPOČTU:- pravidelná účast na seminářích- splnění dílčích úlohUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Helena Dědičová, Ph.D.