Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německá literatura začátkem novověku (KNJL / PNJDN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNJDN - Německá literatura začátkem novověku, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OSNOVA PŘEDMĚTU:1. Renezance a humanismus - základní pojmy2. Johannes von Tepl ? Der Ackermann und der Tod3. Die Dunkelmännerbriefe ? nejvýznamnější satira německého humanismu4. Erasmus von Rotterdam a německá ?Narrenliteratur?5. Lutherova reformace a její důsledky6. Lutherův překlad bible a jeho význam pro německý jazyk7. Knížky lidového čtení8. Faustbuch9. Baroko ? úvod10. Martin Opitz a jeho význam11. Německá barokní lyrika12. Divadlo doby baroka13. Barokní próza14. H. J. Ch. von Grimmelshausen

Získané způsobilosti

CÍLE PŘEDMĚTU:Pochopení podstatných souvislostí vývoje německé literatury v daných obdobích se zvláštním důrazem na vlastní četbu. Zprostředkování všeobecného přehledu o historickém vývoji literárních epoch, druhů a jejich hlavních představitelů, společně s analýzou nejdůležitějších děl.

Požadavky

UDĚLENÍ ZÁPOČTU:- na základě aktivní účasti na seminářích- vypracování referátu na vybrané literární dílo- vlastní četby a základní orientace v daných literárních obdobíchUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku.

Garant

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.