Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současná literatura A (KNJL / PNKOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNKOT - Současná literatura A, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OSNOVA PŘEDMĚTU:1. Období literární Moderny. Charakteristika epochy. Sociopologicképředpoklady. Objasnění pojmu. Zahraniční předchůdci. Témata2. Naturalismus3. Reakce na naturalismus4. Symbolismus5. Impresionismus6. Novoromantismus. Novoklasicismus7. Znaky "Jugundstilliteratur"8. Pražská německá literatura9. Franz Kafka10. Expresionismus11. Dadaismus12. Literatura v období Výmarské republiky13. Literatura v období nacionálního socialismu14. Literatura v exilu

Získané způsobilosti

CÍLE PŘEDMĚTU:Zprostředkovat studentům všeobecný přehled o historickém vývoji literární epochy nazvané: Moderna. Seznámit studenty s hlavními představiteli tohoto období společně s analýzou nejdůležitějších děl. Přiblížení literatury německy mluvících zemí v první polovině 20. století.

Požadavky

POŽADAVKY K ZÁPOČTU:- pravidelná (75%) a aktivní účast na seminářích- přednes referátu a odevzdání konceptu- předložit seznam vlastní četby (7 ? 10 knih) před ukončením semestruUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Naděžda Heinrichová, Ph.D.