Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z kultury a literatury zemí NJ (KNJL / PNKU3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNKU3 - Kapitoly z kultury a literatury zemí NJ, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Mezi klasikou a romantikou2. Německá romantika a její základní rysy3. Tři fáze německé romantiky4. Pohádky bratří Grimmů a Chlapcův kouzelný roh jako hlavní díla vrcholné romantiky5. Doba předbřeznová a její historické pozadí6. Biedermeier7. Hnutí Junges Deutschland8. Heinrich Heine - jeho význam pro německé básnictví a recepce jeho díla v české literatuře9. Heinrich Heine - život a dílo10. Georg Büchner11. Poetický realismus a jeho historické pozadí12. Realismus v německé literatuře13. Realismus ve švýcarské a rakouské literatuře14. Německá filozofie 19. století

Získané způsobilosti

CÍLE PŘEDMĚTU :Zprostředkování všeobecného přehledu historického, uměleckého a filosofického se zvláštním důrazem na vývoj literární v příslušných pojednaných epochách.

Požadavky

UDĚLENÍ ZÁPOČTU:- na základě aktivní účasti v seminářích, vypracování referátu na vybrané téma a vlastní četby.Udělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.