Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z kultury a literatury zemí NJ (KNJL / PNKU4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNKU4 - Kapitoly z kultury a literatury zemí NJ, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Období moderny2. I. světová válka a její odraz v literatuře a kultuře německy mluvících zemí3. Výmarská republika - zlatá dvacátá léta4. Expresinonimus a reakce na něj5. Období nacionálního socialismu6. II. světová válka a její odraz v literatuře a kultuře německy mluvících zemí7. Vnitřní a vnější emigrace8. Kultura a literatura v poválečné Evropě9. Adenauerův hospodářský zázrak10. 60. léta - specifika literárního a kulturního života v německy mluvících zemích11. 70. léta - specifika literárního a kulturního života v německy mluvících zemích12. 80. léta - specifika literárního a kulturního života v německy mluvících zemích13. Rok 1989 a jeho odraz v literatuře a kultuře německy mluvících zemí14. Systemizace poznatků a závěrečná sumarizace

Získané způsobilosti

CÍLE PŘEDMĚTU :Zprostředkování všeobecného přehledu historického, uměleckého a filosofického se zvláštním důrazem na vývoj literární v příslušných pojednaných epochách.

Požadavky

UDĚLENÍ ZÁPOČTU:na základě aktivní účasti v seminářích, vypracování referátu na vybrané téma a vlastní četby.Udělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.POŽADAVKY KE ZKOUŠCE:na základě zvládnutí daného dvousemestrového učiva a pochopení souvislostí vývoje jednotlivých epoch s přihlédnutím k vlastní četbě primární i sekundární literatury.Student má maximálně tři pokusy.

Garant

PhDr. Naděžda Heinrichová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Naděžda Heinrichová, Ph.D.