Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk a reálie - speciální seminář II. (KNJL / PNLAU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNLAU - Jazyk a reálie - speciální seminář II., Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

OSNOVA:A/1. Mezinárodní začlenění SRN2. Státní symboly, politické struktury v SRN3. Ústavní orgány4. Strany a volby, volební systém5. Hospodářství, zemědělství, obchod, export, import6. Staré a nové spolkové země7. Berlín, Hamburk, Brémy8. Spolkové země Schleswig - Holstein, Niedersachsen, Nordrhein - Westfalen9. Saarland, Hessen, Rheinland ? Pfalz10. Baden - Würtemberg, Thüringen11. Bayern12. Brandenburg, Sachsen ? Anhalt13. Sachsen14. Mecklenburg - VorpommernB/1. Jídlo a pití. Kultura stolování. Zdravá výživa I.2. Jídlo a pití. Kultura stolování. Zdravá výživa II.3. Jídlo a pití. Kultura stolování. Zdravá výživa III.4. Jídlo a pití. Kultura stolování. Zdravá výživa IV.5. Jídlo a pití. Kultura stolování. Zdravá výživa V.6. Plánované využití volného času (individuální a společenské) I.7. Plánované využití volného času (individuální a společenské) II.8. Plánované využití volného času (individuální a společenské) III.9. Plánované využití volného času (individuální a společenské) IV:10. Plánované využití volného času (individuální a společenské) V.11. Zdravotnictví, sport a tělesná kultura I.12. Zdravotnictví, sport a tělesná kultura II.13. Zdravotnictví, sport a tělesná kultura III.14. Zdravotnictví, sport a tělesná kultura IV.

Získané způsobilosti

CÍLE:A/Cílem výuky reálií Německé spolkové republiky je seznámit studenty se základními pojmy a skutečnostmi z oblasti zeměpisné, politické, hospodářské a se zvláštnostmi a zajímavostmi jednotlivých spolkových zemí.B/Cílem výuky je dosáhnout u studentů vyváženého rozvoje všech čtyř řečových dovedností a jazykových prostředků (zejména obohacení pasivní a aktivní slovní zásoby) na základě práce s uvedenými tématy

Požadavky

A/Požadavky k zápočtu:- 75% aktivní účast v semináři- referát na zadané téma (PowerPoint)- 2 písemné testy (2 pokusy)Požadavky ke zkoušce:- zodpovědět co nejlépe 2 vylosované otázky týkající se reálií Německa- orientace na mapě SRN a Evropy- všeobecný přehled o aktuálním dění v NěmeckuB/? 75% aktivní účast- 1 referát- 1 testUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku.

Garant

PhDr. Helena Dědičová, Ph.D.