Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německy psaná literatura 2 (KNJL / PNLI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNLI2 - Německy psaná literatura 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- renesance a humanismus- reformace a Luther- baroko ? pikareskní román- osvícenství a pietismus, Lessing a Klopstock- hnutí Sturm und Drang s důrazem na lyriku, drama a román- Goethe a Schiller ve Výmaru s důrazem na baladu, drama a vývojový román- mezi klasikou a romantismem, Kleistovy novely- romantismus I (Jena) ? Novalis- romantismus II (Heidelberg) ? dědictví lidové slovesnosti- pozdní romantismus s důrazem na novelu- doba předbřeznová, restaurace a revoluce (1815 ? 1850) - literatura biedermeieru a hnutí Junges Deutschland- Heine a Büchner- poetický realismus s důrazem na novelu a společenský román

Získané způsobilosti

Cílem výuky předmětu je podat souhrnné a chronologicky navazující informace o kulturně historickém vývoji německy mluvících zemí s hlavním důrazem na literaturu od období německé renesance a reformace až do doby realismu druhé poloviny devatenáctého století.

Požadavky

- zápočtová práce- referátStudent má maximálně tři pokusy.

Garant

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.