Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý literární seminář 2 (KNJL / PNLQ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNLQ2 - Německý literární seminář 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen zejména na následující témata:- balady ? Goethe- balady ? Schiller- balada Lenore a její srovnání se Svatební košilí- Kleistovy novely- H. Heine ? lyrika- Faust I- Faust II- měšťanská truchlohra- vývojový román- Hermann Hesse ? Demian- Hermann Hesse - Stepní vlk- literatura a hudba- literatura a film

Získané způsobilosti

Analýza a interpretace konkrétního díla nebo konkrétních děl německy psané literatury období od hnutí Sturm und Drang až po současnost s důrazem na jejich aktuální význam pro dnešek. Cílem je seznámit studenty podrobně s díly německy psané literatury výše uvedeného období na základě analýzy, interpretace, vzájemného srovnávání a aktualizace.

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu:- aktivní účast na seminářích- vypracování referátu na základě vybraného díla- vlastní četba - formou pohovoruUdělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.