Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura německy mluvících zemí 2 (KNJL / PNLR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJL / PNLR2 - Literatura německy mluvících zemí 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět bude zaměřen na následující témata:- renesance a humanismus- reformace a Luther- baroko ? pikareskní román- osvícenství a pietismus, Lessing a Klopstock- hnutí Sturm und Drang s důrazem na lyriku, drama a román- Goethe a Schiller ve Výmaru s důrazem na baladu, drama a vývojový román- mezi klasikou a romantismem, Kleistovy novely- romantismus I (Jena) ? Novalis- romantismus II (Heidelberg) ? dědictví lidové slovesnosti- pozdní romantismus s důrazem na novelu- doba předbřeznová, restaurace a revoluce (1815 ? 1850) - literatura biedermeieru a hnutí Junges Deutschland- Heine a Büchner- poetický realismus s důrazem na novelu a společenský román

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s hlavními směry, autory a díly výše uvedeného období s důrazem na prohloubení znalostí stěžejních děl a autorů a s důrazem na vlastní četbu.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, vypracování a přednesení referátu na dané téma, vlastní četba,zápočet formou testu a ústního pohovoru.Udělení zápočtu je podmíněno splněním všech jeho dílčích částí během 1 akademického roku, každý student má jeden řádný a dva opravné termíny.

Garant

PhDr. Jiří Sirůček, Ph.D.